Onderhoudstips voor jouw 'Forever Bottle'!

BELANGRIJK! VERWIJDER REGELMATIG HET VUIL UIT DE FILTER (POMP-KOP)

VUIL IN DE FILTER VAN DE POMP

N.B. Periodiek schoonmaken van de schuimpomp vergroot niet alleen de prestatie, maar ook de levensduur van de pomp.

De schuimpomp (dispenser) die wij aanbieden bij onze ‘Forever Bottle’ heeft regelmatig onderhoud & reiniging (zie onderin!) nodig, afhankelijk van het gebruik en de verschillende omstandigheden. Net als alle andere producten die lang mee moeten gaan.
 
De meeste dispenser en zeeppompen zijn gemaakt voor eenmalig gebruik (single use) om het vervolgens snel weg te gooien. Met ons Refill & Remix concept zijn de aluminium flessen hervulbaar voor een zeer lange periode. Daarom kan het gebeuren dat de schuimpomp minder goed werkt. In tegenstelling tot de flessen, kunnen de pompen helaas niet voor een lange periode meegaan. Maar we kunnen wel proberen de pompen zo lang mogelijk mee te laten gaan.
 

1) Onderhoud:

In de handzeep, maar zeker bij onze shampoo & doucheschuim tabletten maken wij gebruik van een aantal (plantaardige) verzorgende oliën. Dit kan mogelijk een wat stroef lopende pomp veroorzaken, gecombineerd met een wat piepend geluid (voor een volledig vastgelopen pomp, zie stap 2). Wij adviseren de dispenser maandelijks in warm water te reinigen om opgedroogde zeepresten te verwijderen💦.
 
Instructie onderhoud:

Draai het pompje los van de fles, spoel de pomp af onder de kraan en leg het vervolgens in een bak of schaal met warm of heet water.

Spoel de pomp (na een aantal minuten) goed, door ± 20 x keer te pompen (terwijl het is ondergedompeld in het warme water) totdat alle zeepresten uit de pomp zijn

Vul een klein kopje of glas met schoonmaakazijn en hang de pomp in het azijn (met het buisje naar beneden). Spoel de pomp met azijn door ongeveer 20 x in je gootsteen te pompen. Spoel de pomp opnieuw door met water (5x) en spoel schoon onder de kraan.🧼

Wanneer de pomp schoon en droog is kan het weer worden bevestigd op de Forever Bottle en opnieuw worden gevuld.

PS: wil je een stap verder gaan, dan kan je ook alle 7 onderdelen van de pomp afzonderlijk reinigen. Zie stap 4 bij ‘verstopte pomp’ hieronder.

PS: wil je een stap verder gaan, dan kan je ook alle 7 onderdelen van de pomp afzonderlijk reinigen. Zie stap 4 bij ‘verstopte pomp’ hieronder.
 

2) Verstopte FILTER in de schuimpomp:

Zoals bij elk pompje, kan het voorkomen dat er vuil in het pompje terecht komt. Denk hierbij aan stof, zand, haartjes en/of andere kleine stukjes die in de fles terecht komen. Dit herken je vaak aan een ‘waterig’ mengsel die uit de pomp komt en een pomp die je harder moet induwen dan normaal. Tevens kan het zijn dat stukjes van het tablet in de pomp verstopt kunnen zijn (gruis). Dit kan voorkomen als je té snel start met pompen, na het toevoegen van de tablet in het water. Ook kan het zijn dat koud in plaats van warm water is gebruikt tijdens het oplossen. Koud water zorgt ervoor dat de tabletten een stuk langzamer oplossen, waardoor de door ons aangegeven oplostijd niet juist is. Dan kunnen stukjes tablet niet voldoende zijn oplost opgezogen worden in de pomp.
 
Instructie: reinigen van de FILTER:
  1. klik de kop voorzichtig van de fles, met enige kracht. Zorg dat de pomp in de juiste stand staat (open), zodat je geen plastic onderdelen stuk maakt.
  2. Alternatief: Schroef de pomp van de fles en klik de ronde deel (met schroefdraad) los van de pomp. Haal vervolgens alle onderdelen (zie foto) los (voorzichtig met de balletje!!). De kop kan je vervolgens met enige kracht loshalen van de bovenstuk.
  3. Verwijder het vuil uit de filter met bv een oude tandenborstel en (warm) water, Spoel goed door.

LET OP: het glazen balletje in de pomp kan makkelijk kwijtraken. Dan is het game over met de pomp!

VUIL IN DE FILTER VAN DE POMP

Indien het schoonmaken van de pomp niet lukt, stuur ons dan een e-mail via [email protected].

Laat je pomp niet droog staan!