Omschrijving

De verfrissende en verkoelende geur van munt komt uit de etherische olie van een vaste plant uit de lipbloemenfamilie(Lamiaceae). Munt is een van de oudste geneesplanten in de wereld en heeft tot de dag van vandaag veel culturele en medicinale doeleinden.

Effecten op het brein

De geur van munt heeft een verkoelend effect op het lichaam. Doordat munt menthol bevat activeert het een eiwit die je brein voor de gek houdt. Hierdoor ervaar je tijdens het ruiken van munt een zintuiglijk effect die met kou vergeleken kan worden. Deze geur is dan ook perfect bij opvliegers of brandwonden pijn.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat de geur van munt misselijkheid tegen kan gaan. Zo blijkt er uit onderzoek dat de misselijkheid bij zwangere vrouwen in hun eerste semester verminderd kan worden door middel van de geur van munt. Ook is er onderzoek gedaan naar het verminderen van misselijkheid tijdens buikoperaties. Uit dit onderzoek blijkt ook dat de geur van munt de misselijkheid kan verminderen.

Ook kan de geur van munt een verhelderend effect hebben op de geest. Uit onderzoek blijkt dat de geur van munt het geheugen maar ook de alertheid verbeterd.

Tags

Munt, verkoelend, tegen misselijkheid en verbetert geheugen

Disclaimer:

De effecten van de geuren op het lichaam en op het brein mag niet als medische advies gezien worden. Geur is voor iedereen persoonlijk en kan mogelijk voor iedereen andere effecten hebben.