Omschrijving

De zoete, frisse en kruidige geur van de etherische olie uit kamille komt van de composietenfamilie (Asteraceae). Ook kamille is vroeger veel gebruikt voor medicinale doeleinden.

Effecten op het brein

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de geur van kamille bij kan dragen aan het verminderen van stress, angst en depressie. Zo is er onderzoek gedaan bij oudere die in gemeenschapswoningen leven. Uit dit onderzoekt blijkt dat er significante verbeteringen zijn op het gebied van stress, angst en depressie na het inhaleren van de geur van kamille een maand lang. Daarnaast kan de geur van kamille veel positieve effecten hebben op de luchtwegen. Uit onderzoek blijkt dat de geur van kamille een positief effect heeft tijdens een keelontsteking. Volgens dit onderzoek waren patiënten die de geur van kamille toegediend kregen 3 dagen eerder klachtenvrij dan patiënten die dat niet kregen.

Tags

Kamille, stress beschermend, verminderd angst, verminderd depressie, verminderd keelontsteking

Disclaimer:

De effecten van de geuren op het lichaam en op het brein mag niet als medische advies gezien worden. Geur is voor iedereen persoonlijk en kan mogelijk voor iedereen andere effecten hebben.