Omschrijving

De frisse en pittige geur van de etherische olie uit eucalyptus komt uit de mirtefamilie(Myrtaceae). De geur van eucalyptus wordt vaak met geneesmiddelen geassocieerd.

Effecten op het brein

De geur van eucalyptus staat bekend om de gunstige werking op de luchtwegen. Dit komt door het hoge gehalte van cineol 1,8 in eucalyptus. Cineol 1,8 kan de ademhalingsfunctie verhogen tijdens een infectie of allergie. De geur van eucalyptus heeft een ontspannende werking. De geur helpt goed bij ongerustheid. Deze geur wordt vaak gebruikt voor operaties om patiënten tot rust te laten komen. Uit onderzoek blijkt dat cineol 1,8, een belangrijk bestanddeel uit eucalyptus effectief is in het verminderen van preoperatieve angsten.

Naast een ontspannend effect heeft de geur van eucalyptus ook een opwekkend effect. Door dit stimulerende en opwekkende effect kan het de concentratie ondersteunen.

Insecten kunnen ook niet goed tegen de geur van eucalyptus. In anti-insecten sprays zijn dan ook vaak eucalyptus extracten te vinden.

Tags

Eucalyptus, verbeterd ademhalingsfunctie, verminderd covid-19 klachten, ontspannend, verminderd ongerustheid, opwekkend en insecticiden.

Disclaimer:

De effecten van de geuren op het lichaam en op het brein mag niet als medische advies gezien worden. Geur is voor iedereen persoonlijk en kan mogelijk voor iedereen andere effecten hebben.