Omschrijving

De sterke, verfrissende en citroenachtige geur uit de etherische olie van citroengras behoort samen met citronella tot de familie van de zoete grassen. 

Effecten op het brein

Verschillende onderzoeken tonen aan dat de geur van citroengras ongerustheid kan verminderen. Uit onderzoek blijkt dat bij een korte blootstelling aan de geur van citroengras angst reducerende effecten zijn waargenomen.

Naast effecten op het brein heeft citroengras meerdere andere positieve effecten. Zo houden insecten niet van de geur van citroengras. De geur van citroengras kan potentieel gebruikt worden als milieuvriendelijke insecticiden. Dit is de perfecte geur om ongedierte buiten het huis te houden. Naast het bestrijden van insecten is de geur van citroengras ideaal om de lucht te reinigen. Uit onderzoek blijkt dat de damp van citroengras de groei van bacteriën in de lucht remt en het bacteriële gehalte in de lucht verminderde.

Tags

Citroengras, verminderd ongerustheid, angst reducerend, insecticiden en luchtverontreinigend

Disclaimer:

De effecten van de geuren op het lichaam en op het brein mag niet als medische advies gezien worden. Geur is voor iedereen persoonlijk en kan mogelijk voor iedereen andere effecten hebben.

Producten met deze geur